Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Selektorji 2017

Angela Glechner

Rojena 1969 v Avstriji. Študirala novinarstvo in zgodovino na Univerzi na Dunaju. Od leta 2012 umetniška in finančna direktorica SZENE Salzburg in festivala Sommerszene. ter vodja evropske mreže apap – advancing performing arts project. Od 2008 do 2012 skupaj z umetniškim direktorjem Matthiasom von Hartzom kuratorka mednarodnega festivala Sommerfestival Hamburg v Kampnaglu. Od 2007 do 2009 odgovorna kuratorka financiranja scenskih umetnosti mesta Dunaj. Od 2005 do 2007 projektna vodja evropske mreže IDEE – Initiatives in Dance through European Exchange. Od 2004 do 2007 producentka in organizatorka turnej avstrijskega koreografa Philippa Gehmacherja. Od 2000 do 2004 producentka novo ustanovljenega dunajskega Tanzquartierja in bruseljskega festival KunstenfestivaldesArts. Od 1997 do 2000 producentka različnih umetnikov, ki so na Dunaju ustvarjali na področjih scenskih umetnosti in koreografije. Pred tem novinarka pri enem od dunajskih tednikov.

 

Suzana Koncut

Rojena 1965 v Sloveniji. Diplomirala iz francoskega jezika in literature ter primerjalne književnosti, v letih 1991–1992 pa je študirala sodobno francoski književnost na Université Paris VIII. Je samostojna prevajalka in do leta 2003 tudi plesalka in koreografinja sodobnega plesa. Prevaja sodobno francosko literaturo, klasično literaturo, dramska besedila za gledališče ter humanistična dela. Kot plesalka je pridobivala znanje s prvimi slovenski sodobnimi koreografi in plesnimi pedagogi in na delavnicah v tujini. Začela je kot plesalka v neinstitucionalnih projektih (Plesni Teater Ljubljana, Movens) in gledaliških predstavah Slvenskega mladinskega gledališča. Kot koreografinja pa je delala v skupinskih projektih gledaliških performansih. Njeni solistični projekti so vedno nastajali v dialogu z umetniki, ki so delovali v drugih poljih umetnosti. V prvem (Pathtraders, 1994) in drugem (Quintet, 1997) je sebe in soplesalce soočila s fizično prisotnostjo glasbenikov in njihovih instrumentov, z The volume of the skin (2000) pa je sodelovala z vizualnim umetnikom D. Grassijem, ki je za njen posnel video za njen performans. V Group portraits (2003, Rhodes) pa je sodelovala s slikarjem Angelosom Spartalisom. Po letu 2003 občasno sodeluje v plesnih in gledaliških projektih kot asistentka ali plesalka. Leta 1996 je bila sokoreografinja dela Kelkemo –plesne zgodbe o vojni v nekdanji Jugoslaviji –, pri katerem je sodelovala s francosko hip-hop skupino Acrorap (Lyon). Bila je med ustanovitelji Društva za sodobni ples Slovenije, v letih 1990–1996 pa je pisala prispevke o plesnih in gledaliških predstavah za Radio Študent, Republiko in Masko.

 

 

Eddie Nixon

Eddie Nixon je direktor razvoja gledališča in umetnikov v londonskem centru sodobnega plesa The Place. Eddie je začel obiskovati ure stepa in ‘modernega’ plesa že pri petih letih. Oboževal je imel tudi petje in igranje in nastopil v muzikalih The Sound of Music in Bugsy Malone v londonskem West Endu. Kot najstnik je bil član mladinske plesne skupine plesne šole Swindon Dance. Po študiju kemije na Univerzi v Bristolu je ubral drugačno poklicno pot in diplomiral ter magistriral na London Contemporary Dance School. 12 let je nastopal v najrazličnejših plesnih skupinah, med drugim New Adventures, The Featherstonehaughs, Protein Dance, DV8 Physical Theatre, Adventures In Motion Pictures, in sodeloval z vrsto med njimi Rosemary Lee, Aletta Collins in Mark Bruce. Leta 2014 je prejel štipendijo Clore Leadership Programme. V The Place je začel delati kot pomočnik direktorja leta 2005: Bij je programski gledališki vodja, vodil pa je tudi gledališke projekte in skrbel za programe razvoja umetnikov. Leta 2009 je bil imenovan na položaj direktorja The Place. V tem obdobju je dal pobudo za veliko novih programov in projektov, vključno z Work Place, Pivot Dance, Exit Visa, Choreoroam, Summer House, Currency, Touchwood in Fringe na The Place, razvijal pa je tudi že obstoječe programme, npr. Resolution!, Spring Loaded in Place Prize for Dance. Je predstavnik VB v mreži Aerowaves, zastopa pa tudi The Place v National Dance Network in European Dancehouse Network.