Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Člani strokovne žirije 2019

Foto: Nada Žgank

Rainer Hofmann je od januarja 2013 umetniški direktor festivala uprizoritvenih umetnosti SPRING v Utrechtu na Nizozemskem. Od leta 2010 je vodil Festival aan de Werf v Utrechtu, ki se je združil s festivalom Springdance v festival SPRING. Deloval je v Švici, Nemčiji, na Nizozemskem, v Avstriji in v Angliji. Bil je dramaturg v züriških gledališčih Theaterhaus Gessnerallee in Neumarkt Zürich, v teatru Schauspiel v Kölnu ter v Mestnem gledališču v Bernu, direktor (gledališči Theater Winkelwiese v Zürichu in Schauspiel v Kölnu), pa tudi svobodni pisatelj in dramaturg. Leta 2008 je bil kustos na 7. festivalu Politik im Freien Theater (»politika v svobodnem gledališču«) v Kölnu. Dela za medije, kot so radio Westdeutscher Rundfunk, gledališče Theater der Zeit ter časopisu Kölner Stadtrevue in je tudi član različnih odborov in žirij.

Dorota Sosnowska, doktorica znanosti, docentka na Inštitutu za poljsko kulturo Univerze v Varšavi. Zanima se za gledališče in performanse, zgodovino 20. stoletja in teorijo s posebnim poudarkom na področjih telesa/arhiva, performansa/dokumentiranja in prakse/teorije. Poleg knjige v poljskem jeziku in številnih člankov je objavila v revijah Performance Research in Maska.

Med letoma 2011 in 2013 je sodelovala v projektu ECLAP (Evropska zbirna knjižnica uprizoritvenih umetnosti, v obdobju 2006–2008 pa je bila članica specializacijske skupine Culture Animation. V svoji doktorski disertaciji se je posvetila zgodovini poljskega gledališča v 20. stoletju, zlasti obdobju med letoma 1945 in 1989. Od leta 2012 je članica raziskovalnega projekta Creation and Analysis of Sources in Performance Arts (»Ustvarjanje in analiza virov v uprizoritvenih umetnostih«).

Je podpredsednica fundacije Propaganda.

Kira Kirsch je gibalna umetnica, rojena v vzhodnem Berlinu.
Od leta 2015 deluje kot umetniška direktorica in vodja gledališča brut Wien, dunajskega prostora za produkcijo in predstavitev performativnih umetniških del, namenjenega svobodni avstrijski in mednarodni gledališči, performativni in plesni sceni. Med letoma 2007 in 2015 je bila glavna dramaturginja in kuratorka festivala sodobnih umetnosti »Steirischer herbst« v avstrijskem Gradcu.

Soustanovila je monotematsko revijo BOB in je sourednica knjige Truth is Concrete. A Handbook for Artistic Strategies in Real Politics (»Resnica je beton. Priročnik za umetniške strategije v realni politiki«), ki se osredotoča na novejša gibanja na področju politično angažirane umetnosti in umetniškega aktivizma na mednarodni ravni.

Njena akademska izobrazba vključuje študij gledališča v Mainzu, Glasgowu in Berlinu, v svoji poklicni karieri pa je delovala v organizacijah, ko so Haus der Architektur Graz, Theater der Welt, Landestheater Schwaben in Saarländischer Rundfunk.