Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Selektorji 2019

Ivana Ivković (Hrvaška)

Ivana Ivković je magistrirala na oddelku dramaturgije na zagrebški Akademiji dramskih umetnosti. Je nekdanja glavna urednica revije za scenske umetnosti Frakcija (2008–2012) in programska koordinatorka v Centru za dramske umetnosti v Zagrebu, veliko pa je objavljala tudi v drugih publikacijah (Maska, The Drama Review, TkH …). Kot članica performativnega kolektiva BADco. je bila od leta 2004 soavtorica vrste umetniških projektov. Redno vodi delavnice in sodeluje na mednarodnih festivalih, simpozijih in konferencah.

Claire Verlet (Francija) 

Claire Verlet je bila po tem, ko je med leti 1980 in 1988 plesala in učila, nadaljnjih osem let producentka ameriških umetnikov kot John Cage, Robert Ashley, Lucinda Childs, Karole Armitage itd. Med 1995 in 2000 je bila umetniška svetovalka pri La Filature, Scène nationale – Mulhouse in svetovalka pri francoskem inštitutu, ki jo je leta 1999 imenoval za vodjo plesnih umetnosti. V tem času je bila članica številnih upravnih odborov plesnih kompanij in strokovnih komisij. Leta 2001 se je kot programska direktorica pridružila Centre national de la danse, kjer je delala vse do leta 2008, ko je prevzela delo programske vodje plesnih umetnosti v Theatre de la Ville v Parizu. Theatre de la Ville vsako leto povabi v goste svetovno uveljavljene umetnike in skozi leta spremlja razvoj mlajših umetnikov.

Petra Pikalo (Slovenija)  

Petra Pikalo je diplomirala v Parizu, na mednarodnem inštitutu za sodobni ples RIDC. Je tudi specializantka podiplomskega študija Pedagoške fakultete, programa Pomoč z umetnostjo, smer gib-ples.
Leta 1986 se je priključila Plesnemu Teatru Ljubljana in od takrat deluje kot plesalka, igralka, lutkovna animatorka in koreografinja v različnih predstavah ter sodeluje s številnimi gledališči in multimedijskimi ustvarjalci.
Kot profesorica giba in plesa je začela leta 1997 delovati na srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Od uvedbe programa umetniške gimnazije, plesna smer, modul B – sodobni ples leta 1999 redno deluje v kolektivu SVŠGL. Je prejemnica številnih nagrad (za mentorstvo -Transgeneracije, za predstavo Nostalgija Nostalgije; nagrada Ksenije Hribar za pedagoško delo, 2015; plaketa Mete Vidmar za ustvarjalne dosežke na področju plesne umetnosti ). Kot selektorica za ples sodeluje z JSKD-jem in je soavtorica nacionalnega programa za sodobni ples za osnovnošolsko stopnjo v okviru glasbenih šol.