Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Tatovi podob predstavljajo

27. februar 2019

21.30 ►Klub Gromka, Metelkova mesto

Foto: Nada Žgank

 

Matilda je ženska, vsaj običajno izgleda kot ženska. Ni umetnica, vendar najde navdih v vsakdanjih stvareh, kot so banane in opice, bazeni in mleko, elastan in trikoji, disko plesi, njene prsi, ter konceptih, kot so ženska, mati, družina, dvoumnost, neumnost in svoboda. Matilda rada poje, udarja po bobnih in piše pesmi. Dela s podobami, ki izhajajo iz njenih sanjarjenj, vendar ne izključno. Oder je njen dom in tam resnično zaživi. Matilda ni rada sama, je del kolektiva Tatovi podob, znotraj katerega skozi linijo glasbeno-performativnih točk igrivo predstavlja svet dekleta, ki jo veseli tako cirkus kot dobrodelna dejavnost. Njene podobe ponujajo tako duhovit komentar kot zabavljivo pomenljivost, naj gre za družino ali za osebno fantazmo; v vsakem primeru deluje kot osvobojena performerka lastnega življenja.

 

»Matilda Buns in njene žemljice humorno pervertira vloge ženske v družbi, njene seksualnosti, telesnosti, materinskosti in mesta v javni sferi, obenem pa tudi povsem odpre vprašanje spolne identitete.« Anja Radaljac

 

Urška Vohar (1977) je koreografinja, plesalka in performerka, oblikovalka odrske svetlobe in plesna pedagoginja. Po zaključeni gimnaziji v Mariboru je šolanje nadaljevala na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer likovna pedagogika. Med letoma 2002 in 2006 je študirala ples in koreografijo na SNDO v Amsterdamu. Od 2006 deluje kot oblikovalka svetlobe, plesalka in performerka, ustvarja avtorske projekte in poučuje na SVŠGUGL. Zadnja leta ustvarja znotraj kolektiva Tatovi podob, ki na oder postavlja tehnoburleskne performanse. Leta 2015 je prejela nagrado Ksenije Hribar za kolektivno pedagoško delo v okviru SVŠGUGL, smer sodobni ples.

 

Avtorica in izvajalka: Urška Vohar (Matilda Buns)
Svetovanje in odrske intervencije: Feminalz / Tatovi podob
Kostumografija: Urška Recer
Oblikovanje maske: Tina Prpar (Tinka Pobalinka)
Izbor in originalna glasba, oblikovanje in vodenje tona: Luka Prinčič
Oblikovanje in vodenje luči: Janko Oven
Foto: Nada Žgank
Prevodi: Katja Kosi
Izvršna produkcija: Sabina Potočki
Produkcija: Emanat
Partnerja: Klub Gromka in Mesto žensk
Trajanje predstave: 55 min.