Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Radio Hit

28. februar 2019

22:00 ►Cankarjev dom | Štihova dvorana

Foto: Nora Baylach

 

Projekt Radio Hit izvira iz avtoričine fascinacije nad dejstvom, da hite takoj prepoznamo in velikokrat poznamo njihove tekste in melodije, ne da bi jih prej namerno poslušali. V projektu avtorica na hite pogleda z različnih vidikov, predvsem pa jo zanima osebni vidik, spomini in zgodbe, povezane z našimi najljubšimi hiti. Imajo ljudje posebne koreografije in načine plesanja za svoje najljubše hite? Na kakšen način bi lahko navodila za ustvarjanje glasbenih hitov aplicirali na ples? Ali je mogoče ustvariti gibalni material, preko katerega bi občinstvo prepoznalo hit, na katerega je bil ustvarjen, ne da bi slišali glasbo? Hiti imajo moč, da nas transportirajo v prostoru in času in privedejo do spominov, na katere smo morda že pozabili. Če ima več članov občinstva osebne spomine, vezane na isti hit, se krog izkustva sklene – od osebnega se preko skupnega vrne v zasebno.

 

»Radio Hit je predstava o užitkih ob poslušanju in plesanju na naše najljubše hite, o skoraj pozabljenih spominih in o želji po plesu.« Urša Sekirnik

 

Urša Sekirnik (1986) je med letoma 2004 in 2007 delovala kot soustanoviteljica in članica ARWE, skupine za eksperimentalni gib, leta 2011 je diplomirala na SEAD-u in že v času študija postala soustanoviteljica KUD NUM v Škofji Loki. Trenutno deluje kot performerka in plesalka. V svojem delu vedno išče skupno točko s publiko, najsibo na čustveni ravni ali z (iz)rabo kanalov, kot so skype, blogi ali spletne trgovine. Kot plesalka je med drugim sodelovala s koreografi, kot so Jerome Bel, kolektiv Col.lectif PoPs, Joana Serra Foraste, Carolina Alejos, Silvia Elgarrista (Španija) in Phoebe Osborne (ZDA). V zadnjem času deluje tudi kot del kolektiva Big Bouncers (Barcelona).

 

Koreografija in izvedba: Urša Sekirnik
Oblikovanje svetlobe: Joana Serra Forasté
Scenografija in kostumografija: Maria Bartrons i Pou
Produkcija: Kulturno umetniško društvo NUM (KUD NUM)
Koprodukcija: Antic Teatre – Espai de Creacio, Barcelona
Trajanje predstave: 50 min