Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Mala Kline: SONG

SONG Male Kline temelji na Visoki pesem (Song of Songs), enem največjih mističnih besedil zahodne tradicije, ki je v izhodišču antologija ljubezenskih pesmi, ki slavijo in pojejo hvalnico ljubezni ter jo simbolično povzdignejo kot najmočnejšo vez med bitji in temeljni razlog za človeški obstoj. Podobno kot Visoka pesem je tudi koreografija Male Kline subtilen, minimalistični in meditativni pristop k ljubezni, ki raziskuje magične potenciale jezika in širino odnosov, ki jih lahko ustvari. Poglablja se v to, kako nas jezik kot medij – izgovorjene ali neizrekljive besede – lahko pripelje v odnos z neimenljivim, telesom, prostorom, glasbo in občinstvom. SONG je prvi del trilogije, ki želi mobilizirati naše razumevanje skozi naše čustveno in čutno občutljivost. SONG je ljubezenska pesem, ki jo pišemo v vsakem izjavljanju,” pravi avtorica in navaja Visoko pesem 1:2; »Naj me poljubi s poljubi ust«. SONG tako, kot zapiše Nika Arhar, namiguje na premik k intenzivnejši kontemplativni poglobljenosti.

Mala Kline je performerka, koreografinja in pisateljica. V svojih avtorskih koreografskih delih uporablja Saphire™ tehnike dela z individualnim in kolektivnim sanjanjem, da bi ustvarila edinstvene svetove, tkane in ustvarjene skozi jezik našega sanjanja. Njeno delo zaznamuje praksa prisotnosti, vrnitev v ustvarjalni prostor in kontradiktorni svet podob. Je prejemnica nagrad Zlata ptica, Povodni mož in Ksenije Hribar za koreografijo. Diplomirala je iz filozofije in primerjalne književnosti (UL, Ljubljana), magistrirala iz gledališča (DasArts, Amsterdam) in doktorirala iz filozofije (UL, Ljubljana in v okviru raziskovalnega centra a.pass v Bruslju). Je certificirana izvajalka in učiteljica slik in sanjskih del Saphire™ Catherine Shainberg (New York). Leta 2018 je ustanovila ELIAS 2069 – šolo prerokb, ki se nahaja v neokrnjenem naravnem letovišču globoko v divjini južne Slovenije.

Koncept in koreografija: Mala Kline
Kreacija in izvedba: Eftychia Stefanou
Prostor in kostumografija: Petra Veber
Glasba: Nenad Sinkauz
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Jaka Šimenc

Izvršna producentka: Ajda Kline
Producent: ELIAS 2069, Mercedes Klein
Koproducenti: Pekinpah, Španski borci – center kulture / EN-KNAP, Platform 0090 Antwerpen, Kino Šiška in Nomad Dance Academy / CoFestival

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Trajanje predstave: 47 min