Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

10 min

24. februarja 2011

20.30 Španski borci

 

Stalna plesna skupina EnKnapGroup, ki jo je leta 2007 ustanovil eminenten slovenski koreograf Iztok Kovač, je v tem trenutku edini profesionalen plesni ansambel v Sloveniji. Sestava izjemnih plesalcev dela pod Kovačevim umetniškim vodstvom z mednarodno priznanimi koreografi in režiserji izrazito raznorodnih estetskih provenienc ter se razvija v prvovrsten plesni ansambel. Od leta 2009 ima EnKnapGroup svoj domicil v Centru kulture Španski borci v ljubljanskih Mostah.
Projekta 10 min vzhodno in 10 minut južno sta ciklusa 10-minutnih koreografskih vinjet, ki se ukvarjajo z razmerjem med kolektivnimi časovnimi vzorci in osebnim dojemanjem časa. Iztok Kovač je k sodelovanju povabil koreografe iz nekaterih geo-političnih kontekstov, ki so bili v zadnjih desetletjih podvrženi izrazitim spremembam. Na Gibanici bodo po izboru selektorjev od skupno enajstih predstavljene vinjete režiserja Ivice Buljana in koreografov Jordija Casanovasa, Edwarda Cluga, Iztoka Kovača in Davida Zambrana.

 

Avtorji in koreografi: Jordi Casanovas, David Zambrano, Edward Clug, Ivica Buljan, Iztok Kovač
Izvajalci: Gyula Cserepes, Luke Dunne, Evin Hadžialjević, Ana Štefanec, Tamás Tuza
Oblikovanje kostumov: Alan Hranitelj, Valter Kobal
Povezovalna glasba: Mitja Vrhovnik Smrekar  Povezovalne projekcije: Studio nejaaka, Luka Umek
Tehnična izvedba:Zoran Grabarac, Luka Curk, Jošt Pengov Taraniš
Producentka: Meta Lavrič
Produkcija: EN-KNAP
Koprodukcija: ZPA Zagreb, SNG Maribor, APT Novo mesto, Workshop Foundation Budimpešta, Bitef Teatar Beograd, Mini Teater Ljubljana.