Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Med nama

25. februar 2011

18.30 ►Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

 

Plesalki in koreografinji Lejo Jurišić in Tejo Reba je ljubljansko občinstvo imelo priložnost spoznati v zadnjem desetletju, imata pa tudi vrsto pomembnih mednarodnih izkušenj. Leja Jurišić je pred nekaj leti navdušila s svojim odličnim solom R’z’R, Teja Reba pa z nastopi v vrsti projektov Janeza Janše. Gre za odlični umetnici, ki ples raziskujeta v presečiščih s performansom in ki ju bolj od modernih režimov koreografij zanimajo telesa v zagati sedanjosti.
Predstava Med nama povzema in razvija vrsto izkušenj, ki sta jih umetnici v zadnjih letih pridobili pri svojem delu, med drugim tudi njuno izjemno odzivnost na situacijskost ter poseben talent za carinjenje vzdržnosti na mejnem prehodu med občinstvom in predstavo. Predstava raziskuje različne vidike plesnih, telesnih, intimnih, delovnih in javnih razmerij med dvema deležnikoma, soočenima z gotovostjo neke nestalne meje. Leja Jurišić in Teja Reba tem mejam merita temperaturo.

 

Avtorici in koreografinji: Leja Jurišić, Teja Reba

Oblikovanje svetlobe: Borut Cajnko

Video: Kaja Mihajlović

Dizajn: Nathalie Reba

Svetovalci: Janez Janša, Žiga Kariž, Žiga Predan

Izvršna producentka: Nataša Zavolovšek

Produkcija: Exodos

Koprodukcija: Društvo Pekinpah – Kink Kong, Maska (v okviru programa Dramaturgije plesa), Bunker/Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana, Pa-f

70 minut.

www.exodos.si
info@exodos.si