Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Utopija 1

27. februar 2011

11.00 ►Plesni Teater Ljubljana

 

Režiser Sebastijan Horvat je s svojo umetniško ekipo v zadnjem desetletju ustvaril režijski opus, ki bi ga ob primerni sistemski podpori prav gotovo umestil ob bok najprodornejšim imenom evropskih gledaliških odrov. Njegova sla po raziskovanju in scenskih provokacijah pa je morala neobhodno pripeljati tudi do srečanja s plesalci. Iz delavnice, na kateri so se plesalci skupaj s Horvatom okužili z voljo po skupnem delu, je v Plesnem Teatru Ljubljana leta 2008 pripeljala do skupne predstave.
Utopija 1 je nenavaden scenski dogodek, v katerem se Horvatovo pretanjeno mojstrstvo za različne gledališke situacije, prizore, naloge in pomene preplete v nekakšnega odrskega merilca gledalskih temperatur, pri čemer se gledalec spaja z drugimi gledalci v občinstvo ter drugič ponovno distancira in postavlja v izrazito individualno pozicijo, predstavo zdaj objektivira do meja pornografije, drugič pa z njim to stori predstava. Sebastijan Horvat, Leja Jurišić, Irena Tomažin, Jana Menger, Sinja Ožbolt, Primož Bezjak in Grega Zorc vse to počno z izhodiščnim vprašanjem, ali je utopija mogoča.

 

Avtorji: Sebastijan Horvat in Leja Jurišić, Mala Kline, Jana Menger, Sinja Ožbolt, Petra Veber Rojnik, Dejan Srhoj, Grega Zorc, Irena Tomažin, Primož Bezjak

Izvajalci: Leja Jurišić, Irena Tomažin, Jana Menger, Sinja Ožbolt, Primož Bezjak, Grega Zorc, Irena Tomažin

Prostor: Petra Veber

Producenta: Tamara Bračič Vidmar, Maks Soršak

Produkcija: E.P.I. CENTER

180 minut.

sebastijan.horvat@guest.arnes.si