Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Zelena luč

26. februar 2011

19.40 ►križišče Slovenske in Cankarjeve ulice

20.05 ►križišče Resljeve in Komenskega ulice

 

Plesalka in koreografinja Mateja Bučar je bila članica ljubljanskega baletnega ansambla v SNG Opera in balet, leta 1986 se je priključila Plesnemu Teatru Ljubljana, končala študij biologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in na začetku 90. let začela ustvarjati svoj sodobnoplesni opus, ki se pogosto spogleduje s sodobnimi vizualnimi umetnostmi. Za njeno delo, ki s svojo širino, konsistenco in kompleksnostjo predstavlja enega najpomembnejših koreografskih opusov zadnjih dveh desetletij, je morda značilno mišljenje virtualnih, shematskih, pojmovnih ali stvarnih prostorov in plesa, ki naredi zaznavne.
Zelena luč je koreografska situacija, ki izrablja minimalistično formo prometne singnalizacije, da nam lahko v trenutnosti nekega prehodnega mestnega vogala spregovori o sodobnem plesu, koreografiji in telesih v njih. Lahko pa je preprosto nekaj neobičajnega, ki popestri izrabljeno rutino naših mestnih poti.

 

Avtorica: Mateja Bučar

Soustvarjalci in izvajalci: Dušan Teropšič, Manca Krnel, Nataša Kos Križmančič, Maja Kalafatić, Kaja Valenti, Mateja Bučar

Tekst: Renata Salecl

Producentka: Sanja Kuveljić

Produkcija: DUM – društvo umetnikov

Koproducent: Kino Šiška

www.dum-club.si
dum@dum-club.si