Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Follow Us

Selektorji 2011

 

Andreja Rauch Podrzavnik

Andreja Rauch Podrzavnik je koreografinja, avtorica projektov Izvedenke (1998), Tipke (2001) Rebeka (2002, 2005), Kostanjevo rjava (2004), Tkalci (2005) terPasaž Delux (2006). V svojih projektih sodeluje z glasbeniki, igralci, pevci in plesalci. Izobraževala se je na London Contemporary Dance School ter na seminarjih v Sloveniji in tujini. Kot videastka je sodelovala s koreografinjami, kot so Sarah Fahie, Snježana Premuš, Lucia Baumgartner. Poučuje ples na Umetniški gimnaziji (tehnika, ustvarjalna delavnica) ter na seminarjih v Sloveniji in tujini (tehnika, kompozicija). Za svoje delo je prejela nagrado revije Dance Europe, Critics’ choice (2003 za Tipke), Povodni mož (2004 za Kostanjevo rjavo) ter nagrado strokovne žirije festivala Gibanica (2007 za Tkalce).

 

 

Blaž Lukan

Dr. Blaž Lukan je docent na AGRFT za področje Dramaturgije, ukvarja se s teoretsko refleksijo dramske in scenske prakse, z raziskovanjem vloge dramaturgije kot scenske prakse v sodobnih scenskih umetnostih in v zgodovini, z gledališko kritiko in publicistiko, praktično dramaturgijo v gledališču in pri filmu ter pisanjem za sceno.

 

 

Virve Sutinen

Virve Sutinen je od leta 2008 poslovna in umetniška direktorica Dansens Hus v Stockholmu. Od leta 2007 je predsednica mreže IETM in strokovne skupine »Modules Network Funding and Mobility Funding«. Bila je tudi direktorica gledališča Kiasma in vodja uprizoritvenega programa v muzeju sodobne umetnosti Kiasma v Helsinkih. Deluje tudi kot kuratorka in programerka različnih festivalov, programov in postavitev.GIBANICA 2011