Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

RAZPIS GIBANICA 2021

PODALJŠAN RAZPIS ZA GIBANICO!

Podaljšujemo rok za prijavo za produkcije s premierami med 27. 11. 2020 in 7. 5. 2021.

 

Pri Društvu za sodobni ples Slovenije, izvršnem producentu Gibanice – bienala sodobne slovenske plesne umetnosti, smo skupaj s koproducenti (zavod Bunker, Cankarjev dom, Plesni Teater Ljubljana, Zavod En-Knap, zavod Maska, zavod MOJa KreacijA, zavod Emanat, Društvo Pekinpah, Društvo Nagib ter Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti) sklenili, da zaradi epidemičnih razmer 10. izdajo Gibanice premaknemo iz prve polovice leta 2021 na jesen, saj jo želimo pripeljati pred občinstvo v živo. Izpeljali jo bomo med 15. in 18. septembrom 2021 na različnih prizoriščih v Ljubljani. Prav tako smo podaljšali rok za prijavo na razpis Gibanice.

Glede na relativno omejen čas, ki so ga imeli na voljo umetniki in producenti za premierne izvedbe svojih predstav v letu 2020, hkrati pa tudi omejeno razpoložljivost prizorišč, smo se odločili, da selektorji Zala Dobovšek, Bettina Masuch in Benjamin Perchet – v razpisnem roku v letu 2020 so že izbrali 6 sodobnoplesnih del (izbor je objavljen na spletni strani) – naknadno izberejo še dve deli, zato podaljšujemo rok za prijavo za produkcije s premierami med 27. 11. 2020 in 7. 5. 2021.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE 7. 5. 2021

Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 10. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo.

Prijava mora vsebovati:

 1. natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini;
 2. tehnični rider;
 3. delujočo povezavo na posnetek predstave – posnetek naj bo opremljen tudi z angleškimi napisi – v visoki resoluciji, ki je lahko objavljen na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 15. 7. 2021. Povezave, kot so Dropbox, Google Drive, WeTransfer ipd., ne pridejo v poštev;
 4. vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.

Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenskem in angleškem jeziku.

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki so bile premierno izvedene po 27. 11. 2020 in bodo premierno izvedene in dokumentirane do vključno 7. 5. 2021.

Nepopolne prijave bodo zavrnjene.

V želji, da da bi lahko sprejeli čim več prijav, smo letošnji prijavni rok zaradi razmer v zvezi s Covid-19 nekoliko zamaknili.

Prav zaradi zamika prijavnega roka bodo imeli selektorji in izvedbena ekipa Gibanice na voljo precej manj časa. Zato lepo prosimo vse z že zaključenimi produkcijami in izvedenimi premierami, da prijave pošljete čim prej in ne odlašate z oddajo do zadnjega roka.

Ostali pogoji za prijavo na 10. Gibanico:

 • predstava je lahko v celoti izvedena v terminu Gibanice (15. 9.–18. 9. 2021);
 • prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava).

Finančni pogoji:

Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, za tuje plesalce bodo pokriti bodo potni stroški in organizirana ugodna nastanitev. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 15. 6. 2021.

Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com (Mojca Zupanič).

V želji, da bomo skupaj ustvarili še eno odmevno Gibanico, vas lepo pozdravljamo in še enkrat opozarjamo na zadnji datum prijave: 7. 5. 2021.

Kako se prijavim?

 1. Na spodnji povezavi prenesi in izpolni Prijavni list
 2. Izpolni spodnji spletni obrazec
 3. Dodaj obvezne priloge
 4. Pošlji

(Prijav, poslanih na e-pošto ali kakorkoli drugače kot preko spodnjega obrazca, ne sprejemamo.)

 


 

 


Prijavni list

Prosimo, shranite in izpolnite prijavni list (v slovenščini in angleščini) ter ga dodajte k prilogam v spodnjem obrazcu.

 

 


 

  Obvezne priloge k prijavi: