Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

RAZPIS GIBANICA 2021

 
Rok za prijavo za Gibanico 2021 za vse predstave, ki so bile izvedle premiero po 15.10.2018 in dokumentirane in izvedene pred 27.11.2020, je zaključen.

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 15. in 18. septembrom 2021 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 10. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.

 

Enotni program 10. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Bettina Masuch (Nemčija), Benjamin Perchet (Irska) in Zala Dobovšek (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 8 predstav po izboru selektorjev.

 

Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 10. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo.

 

Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 10. Gibanico, vas vabimo, da nam do 27. 11. 2020 pošljete prijavo, ki mora vsebovati:

1. Natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini.

2. Tehnični rider.

3.  Delujočo povezavo na posnetek predstave – posnetek naj bo opremljen tudi z angleškimi napisi – v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 30. 6. 2021. Povezave kot so Dropbox, Google Drive, Wetransfer ipd. ne pridejo v poštev.

4.  Vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.

Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenskem in angleškem jeziku.

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki so bile premierno izvedene po 15. 10. 2018 in niso bile prijavljene ali izvedene na 9. Gibanici ter predstave, ki bodo premierno izvedene in dokumentirane pred 27. 11. 2020.

Nepopolne prijave bodo zavrnjene.

V želji, da da bi lahko sprejeli čim več prijav smo letošnji prijavni rok vsled razmer Covid-19 nekoliko zamaknili.

Prav zaradi zamika prijavnega roka bodo imeli selektorji in izvedbena ekipa Gibanice na voljo precej manj časa. Zato lepo prosimo vse z že zaključenimi produkcijami in izvedenimi premierami, da prijave pošljete čim prej in ne odlašate z oddajo do zadnjega roka.

 

Ostali pogoji za prijavo na 10. Gibanico so:

– predstava se lahko v celoti izvede v terminih Gibanice 15. 9. — 18. 9. 2021;

– prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava).

 

Finančni pogoji:

Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, pokriti bodo potni stroški za tuje plesalce in organizirana ugodna nastanitev za tuje plesalce. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 27. 12. 2020.

 

Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com (Mojca Zupanič).

 

V želji, da bomo skupaj ustvarili še eno odmevno Gibanico, vas lepo pozdravljamo in še enkrat opozarjamo na zadnji datum prijave: 27. 11. 2020.

 

 


Kako se prijavim?

1.) Na spodnji povezavi prenesi in izpolni Prijavni list

2.) Izpolni spodnji spletni obrazec

3.) Dodaj obvezne priloge

4.) Pošlji

(Prijav poslanih na e-pošto ali kakorkoli drugače, kot preko spodnjega obrazca, ne sprejemamo.)

 


 

 


Prijavni list

Prosimo, shranite in izpolnite prijavni list (v slovenščini in angleščini) ter ga dodajte k prilogam v spodnjem obrazcu.